ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣLindy Hop

Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ‘20 στη Νέα Υόρκη με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Αν και γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του τη ρυθμικότητα, δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Για αυτό το λόγο, αν και συγκεκριμένες 6-count και 8-count κινήσεις επαναλαμβάνονται συχνά, ο κάθε χορός μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητά των χορευτών.

Μέχρι το ‘50 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock n Roll για να ξαναεμφανιστεί δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Προσφέρουμε εβδομαδιαία μαθήματα Lindy Hop σε διάφορα επίπεδα. Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε Lindy Hop μαζί μας, δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα αρχαρίων. Αν έχετε ήδη κάνει κάποια μαθήματα Lindy Hop, επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε ποιό τμήμα θα σας ταίριαζε καλύτερα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις χορογραφίες που ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας στο κλείσιμο της χρονιάς 2015-2016.

Videos

Authentic Jazz Dance

Το Authentic Jazz Dance είναι ένας χορός που αναπτύχθηκε στις δεκατίες ’30 με ’40 παράλληλα με τη Jazz μουσική. Έχει τις ρίζες του στην Αφροαμερικάνικη κουλτούρα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η ρυθμικότητα.

Στα πλάισια του μαθήματος Authentic Jazz, διδάσκουμε και άλλους χορούς που αναπτύχθηκαν εκείνη την εποχή, όπως το Charleston που εμφανίστηκε την δεκαετία ’20, το Blues και το Black Bottom που αποτελεί επίσης προγενέστερο χορό και από πολλούς θεωρείται μέρος του Authentic Jazz Dance. Σκοπός μας είναι να είναι εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Swing Jazz μουσική, ώστε να μπορούν να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της, μαθαίνοντας παράλληλα βήματα και κινήσεις μέσα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές χορογραφίες.

Το πιο σημαντικό στο Authentic Jazz Dance είναι η προσωπικότητα και η μοναδικότητα του κάθε χορευτή. Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης και για αυτό ο καθένας θα πρέπει να νιώθει ελεύθερος να εκφραστεί χωρίς να περιορίζεται σε συγκεκριμένες κινήσεις. Σύμφωνα με τον Pepsi Bethel, σπουδαίο χορευτή της εποχής: «… ο χορός χωρίς ρυθμό δεν είναι τίποτα. Ο ρυθμός είναι πιο σημαντικός από τις κινήσεις του κάθε χορευτή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να κινείται κάνεις στο Authentic Jazz Dance, αλλά θα πρέπει να δίνεται έμφαση στο ρυθμό.»

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το τμήμα Authentic Jazz Dance να παρουσιάζει μια χορογραφία της Βάσιας Παναγιώτου στο κλείσιμο της χρονιάς 2015-2016.

Videos

AFRICAN DANCE

Οι στόχοι του μαθήματος είναι η γνωριμία και η συνειδητοποίηση του σώματός μας, ο έλεγχος βαρύτητάς μας καθώς και η επαφή μας με το πάτωμα και την ενέργειά του. Μελετάμε κινησιολογία από παραδοσιακούς χορούς της Δυτικής Αφρικής και πιο συγκεκριμένα από το Μάλι, τη Γουινέα, την Μπουρκίνα Φάσο και την Ακτή Ελεφαντοστού. Ερχόμαστε σε επαφή με τα κρουστά και τους διαφορετικούς ρυθμούς, λειτουργούμε ομαδικά, εκφραζόμαστε, απελευθερωνόμαστε, διασκεδάζουμε, ιδρώνουμε και κυρίως ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε καινούρια συναισθήματα.

Το μάθημα θα γίνεται από τη Σίσσυ Πιντέλα.

 

Βιογραφίκο:

Η Σίσσυ Πιντέλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι απόφοιτος Μουσικολογίας-Μουσικοπαιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2012), πτυχιούχος αρμονίας (2004), αντίστιξης (2006) και φούγκας (2008), πτυχιούχος δίσκαλου αρμονίου (1999) και έχει σπουδάσει πιάνο (τάξη πτυχίου). Με τον χορό άρχισε να ασχολείται σε μικρή ηλικία σπουδάζοντας μπαλέτο (ρωσικό σύστημα 1990-2006) καθώς και σύγχρονο (2000-2007, τεχνικές Limon και Release). Το 2009 άρχισε να ασχολείται με την μουσική και το χορό της Δυτικής Αφρικής μελετώντας παραδοσιακό αφρικάνικο χορό, αφροσύγχρονο χορό, αφρικάνικα κρουστά (djembe-dudun) και kamale n’goni. Από το 2010 έως το 2015 ήταν μέλος της ομάδας αφρικάνικου χορού και κρουστών “Seli Kanou” της Άννας Καραμήτσου που είναι και η πρώτη της δασκάλα. ‘Εχει παρακολουθήσει πολυάριθμα μαθήματα και σεμινάρια σε Αφρική, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα με σημαντικούς δασκάλους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Norma Claire, Awa Kouyate, Assetou Coulibaly, Fanta Camara, Gerard Diby, Alseny Bangoura, Mamadama Camara, Bebey Youla, Simona Brunelli, Katina Genero.

Προγραμμα Μαθηματων

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
 19.45-21.00

AUTHENTIC

JAZZ DANCE

Beginners

 19.45-21.00

LINDY HOP InterAdv

 19.45-21.00

LINDY HOP

Beginners+

 

 19.45-21.00

LINDY HOP

Beginners 

(από 18/09)

 19.45-21.00

LINDY HOP

Intermediate

 12.30-2.00

African Dance*

21.15-22.30

LINDY HOP

Beginners 

(από 18/09)

21.15-22.30
LINDY HOPImprovers
21.15-22.30
LINDY HOPAdv
21.15-22.30
NEW Beginners
18.00-19.15

NEW Beginners

-Όλα τα μαθήματά μας γίνονται στο Rhythm Hoppers dance studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

-Αν ενδιαφέρεστε για τα τμήματα Lindy Hop αρχαρίων, που έχουν ήδη ξεκινήσει, στείλετε μας ένα email στο info@rhythmhoppers.com.

-Τα μαθήματα αρχαρίων θα ξεκίνησαν 18/09.

*Το τμήμα African Dance θα ξεκινήσει 14/10 και εκτάκτως, μόνο για εκείνη τη μέρα, το μάθημα θα γίνει 16.30-18.00.