ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣLindy Hop

Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ‘20 στη Νέα Υόρκη με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Αν και γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του τη ρυθμικότητα, δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Για αυτό το λόγο, αν και συγκεκριμένες 6-count και 8-count κινήσεις επαναλαμβάνονται συχνά, ο κάθε χορός μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητά των χορευτών.

Μέχρι το ‘50 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock n Roll για να ξαναεμφανιστεί δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Προσφέρουμε εβδομαδιαία μαθήματα Lindy Hop σε διάφορα επίπεδα. Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε Lindy Hop μαζί μας, δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα αρχαρίων. Αν έχετε ήδη κάνει κάποια μαθήματα Lindy Hop, επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε ποιό τμήμα θα σας ταίριαζε καλύτερα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις χορογραφίες που ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας στο κλείσιμο της χρονιάς 2015-2016.

Videos

Authentic Jazz Dance

Το Authentic Jazz Dance είναι ένας χορός που αναπτύχθηκε στις δεκατίες ’30 με ’40 παράλληλα με τη Jazz μουσική. Έχει τις ρίζες του στην Αφροαμερικάνικη κουλτούρα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η ρυθμικότητα.

Στα πλάισια του μαθήματος Authentic Jazz, διδάσκουμε και άλλους χορούς που αναπτύχθηκαν εκείνη την εποχή, όπως το Charleston που εμφανίστηκε την δεκαετία ’20, το Blues και το Black Bottom που αποτελεί επίσης προγενέστερο χορό και από πολλούς θεωρείται μέρος του Authentic Jazz Dance. Σκοπός μας είναι να είναι εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Swing Jazz μουσική, ώστε να μπορούν να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της, μαθαίνοντας παράλληλα βήματα και κινήσεις μέσα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές χορογραφίες.

Το πιο σημαντικό στο Authentic Jazz Dance είναι η προσωπικότητα και η μοναδικότητα του κάθε χορευτή. Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης και για αυτό ο καθένας θα πρέπει να νιώθει ελεύθερος να εκφραστεί χωρίς να περιορίζεται σε συγκεκριμένες κινήσεις. Σύμφωνα με τον Pepsi Bethel, σπουδαίο χορευτή της εποχής: «… ο χορός χωρίς ρυθμό δεν είναι τίποτα. Ο ρυθμός είναι πιο σημαντικός από τις κινήσεις του κάθε χορευτή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να κινείται κάνεις στο Authentic Jazz Dance, αλλά θα πρέπει να δίνεται έμφαση στο ρυθμό.»

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το τμήμα Authentic Jazz Dance να παρουσιάζει μια χορογραφία της Βάσιας Παναγιώτου στο κλείσιμο της χρονιάς 2015-2016.

Videos

Προγραμμα Μαθηματων

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
 19.45-21.00

AUTHENTIC

JAZZ DANCE

Beginners

 19.45-21.00

LINDY HOP InterAdv

 19.45-21.00

LINDY HOP

Beginners+

 

 19.45-21.00

LINDY HOP

NEW

Beginners 

(από 18/09)

 19.45-21.00

LINDY HOP

Intermediate

21.15-22.30

LINDY HOP

NEW

Beginners 

(από 18/09)

21.15-22.30
LINDY HOPImprovers
21.15-22.30
LINDY HOPAdv
21.15-22.30
AUTHENTICJAZZ DANCE

-Όλα τα μαθήματά μας γίνονται στο Rhythm Hoppers dance studio, Ευρυμέδοντος 9, Κεραμεικός.

-Αν ενδιαφέρεστε για τα επόμενα τμήματα Lindy Hop αρχαρίων και θέλετε να κάνετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, δηλώστε συμετοχή εδώ, αν ενδιαφέρεστε για κάποιο τμήμα, που έχει ήδη ξεκινήσει, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rhythmhoppers.com.

-Όλα τα μαθήματά μας, εκτός από τα μαθήματα αρχαρίων, θα ξεκινήσουμε 12/09.

-Τα μαθήματα αρχαρίων θα ξεκινήσουν 18/09.