Rhythm Hoppers

Οι Rhythm Hoppers είμαστε μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες 20s-40s στην Αμερική και χορεύονται στο άκουσμα Swing μουσικής (Classic Jazz).

Βρισκόμαστε στην Αθήνα, όπου διδάσκουμε Lindy Hop, Authentic Jazz και Charleston σε εβδομαδιαία βάση, ενώ πολύ συχνά διδάσκουμε σε σεμινάρια του εξωτερικού και συμμετέχουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις. Στο πλαίσιο της δράσης μας, κάνουμε Swing Parties και εκδηλώσεις και είμαστε οι διοργανωτές του Athens Rhythm Hop, του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ Swing χορών και μουσικής της Αθήνας.

Στα μαθήματά μας, δίνουμε πάντα έμφαση στο ρυθμό καθώς και στην αυθεντικότητα του χορού και τη σχέση του με τη Swing μουσική. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να αυτοσχεδιάζουν και να βλέπουν το χορό περισσότερο ως μέσο έκφρασης παρά ως εκτέλεση μια συγκεκριμένης κινησιολογίας. Από τα μαθήματά μας, δε λείπει ποτέ το χιούμορ, καθώς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ευχάριστο κλίμα, ώστε όλοι οι μαθητές μας να νιώθουν άνετα και δημιουργικά.

Όλα τα μαθήματά μας γίνονται στο στούντιό μας, Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Βάσια Παναγιώτου χορεύει, διδάσκει και χορογραφεί Lindy Hop και Authentic Jazz στους Rhythm Hoppers ενώ παράλληλα είναι μέλος του γυναικείου performance troupe, HDC Chorus Line της Marie N’diaye στη Σουηδία.

Δίνοντας έμφαση πάντα στην αυθεντικότητα των Swing χορών, πολύ συχνά αναπαράγει κινήσεις και βήματα από παλιές χορογραφίες των δεκαετιών ’30 και ’40, ενώ το 2015 δημιούργησε στην Αθήνα το Rhythm Hoppers Chorus Line, ένα γυναικείο vintage performance troupe.

Εκτός Ελλάδας, συμμετέχει, διδάσκει, διαγωνίζεται με τον Alexey Kazennov και κάνει performances σε festivals του εξωτερικού με πολλές διακρίσεις. Παράλληλα με τους Swing χορούς, αντλεί έμπνευση από το Rhythm Tap και το μπαλέτο.

Διακρίσεις:

2η θέση Savoy Cup 2019 με το Rhythm Hoppers Chorus Line (April 2019)
1η θέση στο Swingala 2018 Jack n’ Jill comp (September 2018)
1η θέση στο Swingala 2018 Solo Jazz comp (September 2018)
2η θέση στο Vienna Honey Swing Strictly comp (September 2018)
3η θέση στο Swim Out Costa Brava Solo Jazz comp (September 2018)
2η θέση στο International Lindy Hop Championships Solo team comp (August 2018)
2η θέση στο International Lindy Hop Championships Lindy Hop team comp (August 2018)
3η θέση στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill comp με τον Tadas Vasiliauskas (June 2018)
3η θέση στο Smokey Feet 2018 Strictly comp με τον Alexey Kazennov (March 2018)
2η θέση στο Savoy Cup 2018, Team division με την ομάδα Mind The Beat (April 2018)
3η θέση στο Savoy Cup 2018 με το Rhythm Hoppers Chorus Line (April 2018)
2η θέστη στο Swinging Under Moon J&J competition (December 2017)
3η θέση στο Stomp your Feet Solo Jazz comp (November 2017)
4η θέση Lindy Shock Invitational Jack & Jill (October 2017)
1η θέση στο Swingala Jack n’ Jill comp (September 2017)
2η θέστη στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill comp (June 2017)
3η θέση στο Harlem 2017 Ultimate Best Dancers competition
3η θέση στο Advanced Strictly στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Savoy Cup με τον Alexey Kazennov (March 2017)
1η θέση στο HDC Lindy Hop Strictly comp με τον Alexey Kazennov (July 2016)
1η θέση στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill comp (May 2016)
2η θέση στο Prague Swing Festival Jack n’ Jill comp με τον Florian Klein (April 2015)

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΤΡΑΝ

Ο Αυγουστίνος Τραν είναι δάσκαλος και χορογράφος στους Rhythm Hoppers.

Πάντα με μια καλή δόση χιούμορ, στην τάξη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα, ώστε όλοι οι μαθητές να νιώθουν άνετα να φέρουν τις δικές του ιδέες και να πειραματιστούν με νέους ρυθμούς και βήματα. Πιστεύει ότι οι Swing χοροί είναι μέσο έκφρασης και πάντα ενθαρρύνει τον αυτοσχεδιασμό και τη μοναδικότητα του κάθε χορευτή.

Πολύ συχνά, ταξιδεύει στο εξωτερικό για να συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ, όπου κάποιες φορές διδάσκει μαζί με την παρτενέρ του Βάσια Παναγιώτου (Sofia Swing Festival 2016) ή διαγωνίζεται (φιναλίστ στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill competition 2016 – HDC Lindy Hop Strictly comp 2016).

Στα Swing Parties της πόλης θα τον βρείτε να χορεύει ασταμάτητα.

Διακρίσεις:
3η θέση Swingala 2018 Jack n’ Jill comp (September 2018)
Finalist HDC 2018 strictly comp (July 2018)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βασιλική ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τον κλασικό χορό για 7 χρόνια και έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη χορού, όπως Σύγχρονο και Latin. Το 2013 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Lindy Hop και το Authentic Jazz, τα οποία τη μάγεψαν με την ενέργεια και τη δημιουργικότητα που τα χαρακτηρίζει. Έκτοτε χορεύει συστηματικά έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σπουδαίους δασκάλους απ’ όλο τον κόσμο. Οι Jazz χοροί της αποπνέουν κέφι, ενέργεια, ελευθερία, αποτελούν γι’αυτήν τρόπο έκφρασης, πηγή έμπνευσης!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ

Ο Αλέξανδρος ήρθε σε επαφή από πολύ μικρός με τα ακούσματα της rock ‘n’ roll και swing μουσικής και σε ηλικία 16 ετών ανακάλυψε πως οι αγαπημένες του μουσικές μπορούν να εκφραστούν και με χορό. Η ενασχόληση του με τον χορό ξεκίνησε παρακολουθώντας αρχικά μαθήματα rock ‘n’ roll. Λίγο αργότερα γνώρισε και άμεσα εθίστηκε στο lindy hop και έκτοτε παρακολουθεί σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό λαμβάνοντας συμμετοχή σε διαγωνισμούς με διακρίσεις όπως την 3η θέση στο advanced Jack n Jill του SSDF 2017 στη Σόφια.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ

Η Πετρίνα είχε την τύχη να γνωρίσει τους Swing χορούς το 2012 στη σχολή “Big Mama Swing” στην Μαδρίτη από τους διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους Alba Mengual και Gastón Fernández. Αμέσως λάτρεψε τη χαρά του Lindy Hop κι εντυπωσιάστηκε από τη ρυθμικότητα του Solo Jazz. Γρήγορα γοητεύτηκε από την κομψότητα του Balboa και μετέπειτα την συγκίνησε ο συναισθηματικός κι εκφραστικός πλούτος του Blues. Το 2015 ξεκίνησε να διδάσκει Lindy Hop και Solo Jazz στη σχολή “Big Mama Swing” και μέχρι και το 2017 δίδαξε σεμιναριακά μαθήματα Blues, Balboa, Lindy Hop και Solo Jazz σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας, ενώ παράλληλα πήρε μέρος σε πολυάριθμες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διεθνούς φήμης (Mad Sax Big Band Concert Madrid 2017, Savoy Cup 2017, Tap Residency 2016, Happy Stomp 2016, κ.ά.). Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2017 ξεκίνησε να διδάσκει Lindy Hop στη σχολή “Rhythm Hoppers” κι ενσωματώθηκε στην ομάδα “Rhythm Hoppers Chorus Line” της Βάσιας Παναγιώτου. Η μεγαλύτερη πηγή χαράς για την Πετρίνα είναι να μοιράζεται την αγάπη της και
τον ενθουσιασμό της για το χορό, την ιστορία του και την μουσική του. Θα την βρείτε να παίζει μουσική σε πάρτυ της Αθηναϊκής Swing σκηνής, να χορεύει με ενέργεια και να διδάσκει δίνοντας έμφαση στην αντίληψη του σώματος βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της από το κλασικό μπαλέτο και το stretching. Πολύ συχνά συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ χορού στα οποία διαγωνίζεται και συνεχίζει να εμβαθύνει τις γνώσεις της σε όλα τα είδη swing χορών.