Events Archive - Rhythm Hoppers

EVENTS

Jazz Eras

Σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων θα μελετήσουμε την εξέλιξη της jazz από τα roaring 20’s έως και τη μεταπολεμική περίοδο και πως μπορούμε να προσαρμόσουμε το χορό μας στα διαφορετικά είδη

Κατανοώντας καλύτερα αυτό που ακούμε, μπορούμε να συνδεθούμε καλύτερα με τους μουσικούς, το beat και το groove του κάθε κομματιού.

Στο μάθημα:

Στα μαθήματα θα δουλέψουμε χορογραφία και αυτοσχεδιασμό.

Εισηγητές: Felix Berghall, Vassia Panagiotou, Erol Akinci

3/10 Felix Berghall

10/10 Vassia Panagiotou

17/10 Erol Akinci

24/10 Vassia Panagiotou

Η συμμετοχή στο μάθημα είναι μηνιαία.

Για δηλώσεις συμμετοχής, συμπληρώστε τη φόρμα.EVENTS

A day with Felix Berghall

2/10

Την Κυριακή 2/10 σας καλούμε στο Rhythm Hoppers studio για να περάσουμε μαζί μια μέρα με τον Felix Berghall. Ο Felix θα διδάξει 3 μαθήματα (2 solo και 1 lindy hop). 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12.30-14.00 “Rhythm In Jazz”

14.15-15.45 “Soft Shoe & Tap” 

17.30-19.00 “Jazz Culture & Finding Yourself”

Συμπλήρωσε την φόρμα για να δηλώσεις συμμετοχή στο σεμινάριο.

Περιγραφή Σεμιναρίων:

Rhythm In Jazz (Solo)

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τη μουσικότητα μας. Τι είναι ρυθμός; Πως ακούμε έναν ρυθμό και πως ανταποκρινόμαστε σε αυτό σα χορευτές; Πως ένας ρυθμός μπορεί να ενώσει μουσικούς και χορευτές;

Θα ανακαλύψουμε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε δημιουργήσουμε ρυθμούς ενεργοποιώντας όλο μας το σώμα και ενσωματώνοντάς τους στο χορό μας.

Προτεινόμενο επίπεδο εμπειρίας: Ανοιχτό σε όλους

IN ENGLISH 

In this workshop we will broaden our knowledge about rhythm. What is rhythm? How do we listen to/after rhythm? How do we implement and work with rhythm? Do we understand the connection with the music and the dance in regards to the foundation of rhythm? 

We will explore different ways to create rhythms with the whole of our body and to incorporate this in our jazz.

Recommended level of experience: Open level

Soft Shoe & Tap (Solo)

Το Tap Dance είναι ένα από τα σημαντικότερα θεμέλια του Vernacular Jazz Dance. Σε αυτό το μάθημα, θα μιλήσουμε για τη μοναδικότητα του κάθε χορευτή, τη μουσικότητα και τον αυτοσχεδιασμό ως βασικά συστατικά αυτού του χορού, θα μάθουμε βασικές τεχνικές καθώς και πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο αυτοσχεδιασμό μας.  

Προτεινόμενο επίπεδο εμπειρίας: Χορευτές Authentic Jazz Dance που νιώθουν άνετα να χορεύουν on the beat και γνωρίζουν τα βασικά jazz steps.

IN ENGLISH

As part of the foundation of the Vernacular Jazz tradition with a focus on Individuality, musicality and improvisation are 3 of the things that is essential in the foundation of tap dancing. Learn the fundamentals of tap and how to dance with them.

Recommended level of experience: Authentic Jazz Dancers who feel comfortable dancing the basic jazz steps and staying on the beat.

Jazz Culture & Finding Yourself (Lindy Hop) 

Σε αυτό το μάθημα, θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με το African American Vernacular Jazz. Θεωρώντας τον εαυτό μου επισκέπτη σε αυτή την κουλτούρα, έχω χρέος να περάσω σε εσάς τη γνώση που έχω αποκομίσει μαθαίνοντας από τους χορευτές που δημιούργησαν αυτό τον χορό.  Θα εξερευνήσουμε τη μουσική, τη κινησιολογία, τους ρυθμούς και πολλά περισσότερα. Στόχος μας θα είναι να βρείτε, μέσα από την ατομική και ομαδική δουλειά, τη δική σας προσωπικότητα σα χορευτές. Στο μάθημα, μέσα από τη συζήτηση, θα ανακαλύψουμε μαζί τρόπους που μπορούμε να το κάνουμε αυτό. 

Προτεινόμενο επίπεδο εμπειρίας: Lindy Hoppers που νιώθουν άνετα με τις βασικές κινήσεις και θέλουν να αρχίσουν να δουλεύουν στον αυτοσχεδιασμό τους. 

IN ENGLISH

In this session I will do my best to share and inspire you all to learn more about African American Vernacular Jazz. Me as a guest in this culture has a responsibility to pass on the knowledge that I’ve had the privilege to learn from the people that originated these dances.  In this session we’re going to explore music, history, dance, rhythms and so much more. All to make sure that YOU work on yourself and to figure out who YOU are within this music and dance. This session will be an interactive process where you are going to be as much responsible as myself to bring thoughts, ideas, music and etc. I want you all to take this as an opportunity to grow together with me and each other.”

Recommended level of experience: Lindy Hoppers who feel comfortable dancing the basic figures and want to work on their improvisation skills and learn more about the culture.

ΚΟΣΤΟΣ

1 μάθημα = 25 ευρώ

2 μαθήματα = 40 ευρώ

3 μαθήματα = 55 ευρώEVENTS

Friday Hop

16/09 21.00

Σας προσκαλούμε στο Friday Hop!
Ένα cozy Swing Party στον Τεχνοχώρο Φαμπρικα λίγα μέτρα από τον χώρο μας!
Ελάτε για χαλαρά ποτάκια, χορούς και ωραίες συζητήσεις. :slightly_smiling_face:
Στις μουσικές επιλογές θα είναι η Βασιλική Π.
Είσοδος: ΕλεύθερηEVENTS

Welcome Afternoon Swing Party

12/09 19.00-23.00

Τη Δευτέρα 12/09 19.00-23.00, η σχολή μας θα είναι ανοιχτή για χορό, λεμονάδα και απορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα και τις εγγραφές.Ελάτε για να χορέψουμε, να πούμε τα νέα μας, να πιούμε λεμονάδα (σπιτική με συνταγή από τη μαμά της Βασιλικής!) και να καλωσορίσουμε τη νέα σεζόν που έρχεται!

*Τα παλιά τμήματα θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 13/09 και τα νέα τμήματα από τη Δευτέρα 26/09.
**Για τη συμμετοχή σας σε κάποιο από τα τμήματα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας. -> https://forms.gle/ievnenqSNikpdcaS9EVENTS

New Season Outdoor Swing Party

10/09 21:00

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων μας, σας προσκαλούμε στο πρώτο μας πάρτυ για τη νέα χορευτική σεζόν! Ανυπομονούμε να σας δούμε, να μοιραστούμε να καινούργια μας σχέδια και φυσικά να χορέψουμε!

Σάββατο 10/09 στις 21:00
Τοποθεσία: Ερμού 152, ΑθήναEVENTS

Summer Hop 2022

08/07 21:00

Μία ακόμα χρονιά μαθημάτων φτάνει στο τέλος της και λίγο πριν αναχωρήσουμε προς τους  προορισμούς των διακοπών μας, σας προσκαλούμε όλους την Παρασκευή 8 Ιουλίου  στην καλοκαιρινή μας γιορτή, που θα γίνει στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”.

Στο πλέον καθιερωμένο “graduation party”, θα παρουσιαστούν χορογραφίες από τους μαθητές μας και τα performance teams της σχολής και φυσικά θα ακολουθήσει social dance party!

Dj: Μιχάλης Κοσμίδης
Ποτά: Big Mouth bar

Είσοδος: 10€
Με την αγορά 4 εισιτηρίων έχετε 1 ακόμη δώρο (η προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ στην προπώληση). Μ

Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια στη σχολή μας (Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός) μέχρι και την Πέμπτη 7/7.

– Τρίτη: από τις 19:00 μέχρι τις 23:00

– Τετάρτη: από τις 19:00 μέχρι τις 23:00

– Πεμπτη: από τις 21:30 μέχρι τις 23:00EVENTS

Outdoor swing party!

17/6 21:00

Την Παρασκευή 17/06 στις 21:00 χορεύουμε στον πεζόδρομο της Ερμού!🥳
Θα έχουμε και σπιτική λεμονάδα 🍋🍹🍋first come first served 🥤
Σας περιμένουμε!🎉EVENTS

Outdoor swing party! + Workshop / Live: Jeepers Creepers

Αυτή την Κυριακή 5/6 χορεύουμε στον πεζόδρομο της Ερμού μαζί με τους Jeepers Creepers!


Πριν το πάρτυ, 20.30 -21.30 θα κάνουμε τη χορογραφία Trickeration της Norma Miller (Authentic Jazz).
Ελάτε να τη μάθουμε παρέα!

152 Ερμού, 105 53 Αθήνα, Ελληνικη Δημοκρατια
Κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο: 10 ευρώ (Δε χρειάζεται να κάνετε εγγραφή από πριν.)Διεύθυνση:
Προτεινόμενη συνεισφορά για το live των μουσικών: 3 ευρώ

Τι είναι η χορογραφία Trickeration;

Το Trickeration, που μας δίδαξε η Norma Miller, είναι μια ρουτίνα που χόρευαν οι χορευτές στο Apollo theatre τη δεκαετία του 30 και είναι μόνο ένα μέρος της αρχικής χορογραφίας.

Η Norma Miller πολύ συχνά χρησιμοποιούσε τη χορογραφία ή μέρη αυτής με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν οι tap dancers το B.S. chorus, για να γεμίσει μέρη άλλων χορογραφιών. Επίσης, πολύ συχνά, χρησιμοποιούσε τη χορογραφία για τις auditions που έκανε για τους Norma Miller Dancers.

Παρόλο που δεν ξέρουμε με σιγουριά την προέλευση της χορογραφίας, είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται από το Cotton Club, όπου η house band ήταν αυτή του Cab Calloway. Το 1931 η μπάντα έπαιζε ένα κομμάτι που λεγόταν Trickeration. Είναι πιθανόν χορευτές από το Cotton Club να δούλεψαν με κάποιους από το Apollo Theatre και να τους έμαθαν τα βήματα της χορογραφίας.
EVENTS

Outdoor Swing Party with Live Music @Athens Gardens Festival

29/05 20.00 - 22.00

Οι Rhythm Hoppers θα χορέψουν στο Athens Gardens Festival με τη live μουσική των Manouchedrome. Eλάτε να χορέψετε και να απολαύσετε μία καλοκαιρινή βραδιά στο Άλσος του Παγκρατίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό και διοργανώνεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

Live music: ManoucheDrome

Είσοδος: ΕλέυθερηEVENTS

The Big Apple Workshop

10/4 18:0-20:00

Το Big Apple είναι μια χορογραφία που δημιουργήθηκε από τον Frankie Manning και χορεύτηκε το 1937 από τους Whitey’s Lindy Hoppers στην ταινία “Keep Punchin”.


Δες περισσότερα για τη χορογραφία εδώ->
https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Apple_(dance)


Σήμερα, είναι μια από τις πιο διάσημες και διασκεδαστικές χορογραφίες!Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ξέρουν ήδη κάποια βασικά jazz steps και έχουν κάνει μαθήματα Authentic Jazz Dance τουλάχιστον 6 μήνες.Το σεμινάριο θα γίνει σε δυο μέρη:


1ο μέρος: Κυριακή 10/04 18.00-20.00
2ο μέρος: Κυριακή 17/04 18.00-20.00


Το κόστος για το κάθε μέρος είναι στα 20 ευρώ, 40 ευρώ και για τα δυο (15 ευρώ και 30 ευρώ αντίστοιχα για τους μαθητές των Rhythm Hoppers).Συμπλήρωσε τη φόρμα για να δηλώσεις συμμετοχή στο σεμινάριο


https://forms.gle/nBrFXtSnefjjtDDA6


Οι Rhythm Hoppers είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες 20s-40s στην Αμερική και χορεύονται στο άκουσμα Swing μουσικής (Classic Jazz).


Έχοντας ως έδρα την Αθήνα, όπου παραδίδουν εβδομαδιαία μαθήματα Lindy Hop, Authentic Jazz και Charleston, η ομάδα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη με αμέτρητες διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις και συνεργασίες με μερικούς από τους πιο καταξιωμένους χορευτές της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής.


Στο πλαίσιο της δράσης τους στην Αθήνα, εκτός από τη διδασκαλία, κάνουν Shows, Swing Parties (και εκδηλώσεις) και είναι οι διοργανωτές του Athens Rhythm Hop, του διεθνούς φεστιβάλ Swing χορών και μουσικής της Αθήνας.


Ως χορευτές, δίνουν πάντα έμφαση στο ρυθμό καθώς και στην αυθεντικότητα του χορού και τη σχέση του με τη Swing μουσική. Ταυτόχρονα με την διάδοση του Swing χορού, επιδιώκουν και τη διάδοση της Jazz μουσικής εκείνης της εποχής, διοργανώνοντας αρκετά συχνά εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική από μπάντες της Αθήνας και του εξωτερικού.


Η ομάδα βρίσκεται στον Κεραμεικό, Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.