ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣLindy Hop

Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 στη Νέα Υόρκη, με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Παρότι γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του τη ρυθμικότητα, το Lindy Hop δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Γι’ αυτόν το λόγο, αν και συγκεκριμένες 6-count και 8-count κινήσεις επαναλαμβάνονται συχνά, ο κάθε χορός μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητα των χορευτών.

Μέχρι το 1950 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock ‘n Roll. Όμως ο χορός αυτός ξαναεμφανίστηκε δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Δείτε στο Gallery βίντεο με τους μαθητές μας, σε χορογραφίες των Rhythm Hoppers.

*Προσφέρουμε εβδομαδιαία μαθήματα Lindy Hop σε διάφορα επίπεδα. Αν έχετε ήδη κάνει κάποια μαθήματα, επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε ποιο τμήμα θα σας ταίριαζε καλύτερα.

*Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα μαθημάτων που προσφέρει η σχολή μας.

*Όλα τα μαθήματα των Rhythm Hoppers γίνονται στο Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

Lindy Hop Beginners

Πρόκειται για ένα τμήμα αρχαρίων για όσους δεν έχουν καθόλου εμπειρία στο χορό αυτό. Στο μάθημα:

Lindy Hop Beginners+

Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν κάνει κάποια μαθήματα Lindy Hop ή είχαν κάνει αρκετά στο παρελθόν, αλλά είχαν ένα μεγάλο διάλειμμα. 

Στο μάθημα θα κάνουμε μια επανάληψη:

Στη συνέχεια, θα μάθουμε περισσότερα για:

Lindy Hop Intermediate 1, 2 & Intermediate Advanced

Τα τμήματα απευθύνονται σε όσους έχουν εμπειρία πάνω από ένα χρόνο και νιώθουν άνετα με τις βασικές κινήσεις.*

Στα συγκεκριμένα τμήματα:

*Οι μαθητές που ταιριάζουν στην περιγραφή, μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής σε αυτή την κατηγορία. Θα τοποθετηθούν σε ένα από τα τρία τμήματα, ανάλογα με το βαθμό εμπειρίας που έχουν μετά από συζήτηση με την ομάδα μας. Η σχολή μας θα είναι ανοιχτή για απορίες σχετικά με το νέα τμήματα τη Δευτέρα 06/09 19.00-21.00, την Τρίτη 07/09 19.00-21.00 και την Τετάρτη 08/09 19.00-21.00.

Lindy Hop Advanced

To τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν αρκετή εμπειρία, νιώθουν άνετα με τον αυτοσχεδιασμό και έχουν ξεκινήσει να χορεύουν σε πιο γρήγορα τέμπο. 

Στο μάθημα:

Lindy Hop For Experienced Dancers

Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε χορευτές με αρκετή εμπειρία, που έχουν κάνει (τουλάχιστον έναν χρόνο) μαθήματα σε κάποιο τμήμα Advanced. 

Στο μάθημα, θα δουλέψουμε όπως και στο Lindy Hop Advanced (βλ. παραπάνω), με τη διαφορά ότι εδώ οι ρυθμοί του μαθήματος θα είναι πολύ πιο γρήγοροι και το τέμπο θα αυξάνεται συνεχώς. 

Lindy Hop Lifelong Learning 

Είναι ένα τμήμα για χορευτές με αρκετά χρόνια εμπειρίας, που θέλουν να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να μαθαίνουν. 

Στο τμήμα αυτό θα δουλέψουμε όπως και στο Lindy Hop Advanced, με τη διαφορά ότι εδώ οι ρυθμοί θα είναι πολύ πιο γρήγοροι και θα δώσουμε έμφαση στο performance και στο προσωπικό στυλ του κάθε χορευτή. Στο μάθημα θα δουλέψουμε Lindy Hop και Authentic Jazz κινήσεις. 

Videos

Authentic Jazz Dance

Το Authentic Jazz Dance είναι ένας χορός που αναπτύχθηκε στις δεκατίες 1930-40 παράλληλα με τη Jazz μουσική. Έχει τις ρίζες του στην Αφροαμερικάνικη κουλτούρα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η ρυθμικότητα.

Στο πλάισιο του μαθήματος Authentic Jazz, διδάσκουμε και άλλους χορούς που αναπτύχθηκαν εκείνη την εποχή, όπως το Charleston που εμφανίστηκε τη δεκαετία 1920, το Blues και το Black Bottom, που αποτελεί επίσης προγενέστερο χορό και από πολλούς θεωρείται μέρος του. Σκοπός μας είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Swing Jazz μουσική, ώστε να μπορούν να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της, μαθαίνοντας παράλληλα βήματα και κινήσεις μέσα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές χορογραφίες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύεται στο Authentic Jazz Dance, είναι η προσωπικότητα και η μοναδικότητα του κάθε χορευτή. Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης και γι’ αυτό ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος να εκφραστεί, χωρίς να περιορίζεται σε συγκεκριμένες κινήσεις. Σύμφωνα με τον Pepsi Bethel, σπουδαίο χορευτή της εποχής: «… ο χορός χωρίς ρυθμό δεν είναι τίποτα. Ο ρυθμός είναι πιο σημαντικός από τις κινήσεις του κάθε χορευτή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να κινείται κάνεις στο Authentic Jazz Dance, αλλά θα πρέπει να δίνεται έμφαση στο ρυθμό.»

Δείτε στο Gallery βίντεο με τους μαθητές μας, σε χορογραφίες των Rhythm Hoppers.

*Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα μαθημάτων που προσφέρει η σχολή μας.

*Όλα τα μαθήματα των Rhythm Hoppers γίνονται στο Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

Authentic Jazz Dance & Charleston Beginners

Πρόκειται για ένα τμήμα Authentic Jazz Dance για όσους έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στο χορό αυτό.

Στο μάθημα, θα μάθουμε βασικά jazz steps, θα μιλήσουμε για το groove / το feeling του swing και θα μάθουμε πως μπορούμε να αυτοσχεδιάζουμε στο άκουσμα swing μουσικής.

Authentic Jazz Dance & Charleston Improvers

Το τμήμα απευθύνεται σε χορευτές που έχουν μικρή εμπειρία στο χορό αυτό, γνωρίζουν κάποια βασικά jazz steps και έχουν ξεκινήσει να αυτοσχεδιάζουν. 

Στο μάθημα:

Authentic Jazz Dance & Charleston Intermediate

Το τμήμα απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν τα βασικά jazz steps, έχουν αρχίσει να νιώθουν πιο άνετα με τον jazz αυτοσχεδιασμό και θα ήθελαν να αρχίσουν να δουλεύουν πιο πολύπλοκα βήματα και γρήγορα τέμπο. 

Authentic Jazz Dance & Charleston / Old Clips / For Experienced Dancers

Το τμήμα απευθύνεται σε χορευτές με εμπειρία.

Τα μαθήματα θα χωρίζονται σε θεματικούς κύκλους. Σε κάθε θεματικό κύκλο, θα μαθαίνουμε για τη ζωή και το έργο του κάθε χορευτή, θα μελετάμε κινήσεις, βήματα, ρυθμούς και ποιότητα κίνησης. Θα δουλεύουμε πάνω σε βήματα εμπνευσμένα από κάθε καλλιτέχνη και θα μαθαίνουμε τρόπους για να εντάξουμε το νέο υλικό στον αυτοσχεδιασμό μας. Στόχος είναι καλύτερη γνωριμία με τη jazz κουλτούρα και η προσωπική εξέλιξη μέσα από την μελέτη χορευτών της εποχής. 

Θα μάθουμε:

Authentic Jazz Dance & Charleston / For Experienced Dancers

Το τμήμα απευθύνεται σε χορευτές με εμπειρία.

Πρόκειται για ένα μάθημα που εστιάζει στον αυτοσχεδιασμό. Με αφετηρία τη jazz μουσική, θα εξερευνήσουμε τον προσωπικό τρόπο έκφρασης. Θα δουλέψουμε νέα βήματα και ασκήσεις, που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τη μουσική και να εξελίξουμε το χορό μας. 

Videos

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Τα μαθήματα μας θα γίνονται στο στούντιο μας (Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός). Για τη συμμετοχή σας σε κάποιο τμήμα, είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Τι χρειάζεται να ξέρετε για τα μαθήματα:

✔️Η χρήση μάσκας καθ´όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στη σχολή είναι υποχρεωτική.
✔️Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για τη συμμετοχή σας στα μαθήματα είναι απαραίτητο να είστε πλήρως εμβολιασμένοι ή να έχετε αρνητικό rapid test 24 ωρών.
✔️Κατά την άφιξη σας στη σχολή, πλένετε τα χέρια σας ή χρησιμοποιείτε αντισηπτικό.
✔️Αν νιώθετε οποιαδήποτε αδιαθεσία, μένετε σπίτι.
✔️Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων ανά τμήμα, αν ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε τώρα σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα τμήματα, επικοινωνήστε μαζί μας από πριν.
✔️Όσοι συμμετείχατε σε κάποιο τμήμα πέρυσι, δε χρειάζεται να γραφτείτε ξανά σε αυτό. Σας παρακαλούμε όμως να μας ειδοποιήσετε σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε.
✔️Σύντομα, θα ανακοινώσουμε ημερομηνίες έναρξης νέων τμήματα αρχαρίων, που θα ξεκινήσουν μέσα στη νέα χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας email στο info@rhythmhoppers.com.