ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣLindy Hop

Το Lindy Hop είναι ένας Αφροαμερικάνικος χορός, που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 στη Νέα Υόρκη, με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Παρότι γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του τη ρυθμικότητα, το Lindy Hop δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Γι’ αυτόν το λόγο, αν και συγκεκριμένες 6-count και 8-count κινήσεις επαναλαμβάνονται συχνά, ο κάθε χορός μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητα των χορευτών.

Μέχρι το 1950 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock ‘n Roll. Όμως ο χορός αυτός ξαναεμφανίστηκε δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Δείτε στο Gallery βίντεο με τους μαθητές μας, σε χορογραφίες των Rhythm Hoppers.

*Προσφέρουμε εβδομαδιαία μαθήματα Lindy Hop σε διάφορα επίπεδα. Αν έχετε ήδη κάνει κάποια μαθήματα, επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε ποιο τμήμα θα σας ταίριαζε καλύτερα.

*Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα μαθημάτων που προσφέρει η σχολή μας.

*Όλα τα μαθήματα των Rhythm Hoppers γίνονται στο Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

 

Tuxedo Junction

 Δευτέρα 19:15, Πέμπτη 20:30, Σάββατο 19:00


*Τα τμήματα αυτα ξεκινούν απο τις 25/09/2023
Πρόκειται για τρία τμήματα αρχαρίων για όσους δεν έχουν καθόλου εμπειρία στον χορό αυτό.
Στο μάθημα:

Shiny Stockings

Tρίτη 20:30

Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν κάνει κάποια μαθήματα Lindy Hop ή είχαν κάνει αρκετά στο παρελθόν, αλλά είχαν ένα μεγάλο διάλειμμα.
Στο μάθημα θα κάνουμε μια επανάληψη:

Στη συνέχεια, θα μάθουμε περισσότερα για:

A Smooth One

Δευτέρα 21:45, Τρίτη 19:15


Τα τμήματα απευθύνονται σε όσους έχουν εμπειρία πάνω από ένα χρόνο και νιώθουν άνετα με τις βασικές κινήσεις.*
Στα συγκεκριμένα τμήματα:

*Οι μαθητές που ταιριάζουν στην περιγραφή, μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής σε αυτή την κατηγορία.

Blip Blip

Τετάρτη: 21:45


Τo τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν εμπειρία πάνω από 3 εξάμηνα χρόνο και νιώθουν άνετα με τις βασικές κινήσεις.*
Στο συγκεκριμένο τμήμα:

Corner Pocket

Πέμπτη 21:45


Τo τμήμα απευθύνεται σε μαθητές που χορεύουν τακτικά για τουλάχιστον δύο χρόνια.*
Στο συγκεκριμένο τμήμα:

(Un)Easy Does It

Τετάρτη 20:30


To τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν αρκετή εμπειρία, νιώθουν άνετα με τον αυτοσχεδιασμό και έχουν ξεκινήσει να χορεύουν σε πιο γρήγορα τέμπο.
Στο μάθημα:

Flying Home

Τρίτη 21:45


Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε χορευτές με αρκετή εμπειρία, που έχουν κάνει (τουλάχιστον έναν χρόνο) μαθήματα σε κάποιο τμήμα Advanced.
Στο μάθημα, θα δουλέψουμε όπως και στο Lindy Hop Advanced (βλ. παραπάνω), με τη διαφορά ότι εδώ οι ρυθμοί του μαθήματος θα είναι πολύ πιο γρήγοροι και το τέμπο θα αυξάνεται συνεχώς.

One O’Clock Jump

Παρασκευή 21:30
Το τμήμα αυτό προτείνεται σε άτομα που ασχολούνται σε μεγαλη συχνότητα εβδομαδίαια με τον χορό αυτό και θέλουν να κάνουν τσάλεντζ στον αυτοσχεδιασμο, τη μουσικότητα, την ταχύτητα, τους ρυθμούς καθως και την πρσωπική έκφραση στον χορό τους. Στο μάθημα θα δουλέψουμε Lindy Hop και Authentic Jazz κινήσεις.

Videos

Authentic Jazz Dance

Το Authentic Jazz Dance είναι ένας χορός που αναπτύχθηκε στις δεκατίες 1930-40 παράλληλα με τη Jazz μουσική. Έχει τις ρίζες του στην Αφροαμερικάνικη κουλτούρα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η ρυθμικότητα.

Στο πλάισιο του μαθήματος Authentic Jazz, διδάσκουμε και άλλους χορούς που αναπτύχθηκαν εκείνη την εποχή, όπως το Charleston που εμφανίστηκε τη δεκαετία 1920, το Blues και το Black Bottom, που αποτελεί επίσης προγενέστερο χορό και από πολλούς θεωρείται μέρος του. Σκοπός μας είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Swing Jazz μουσική, ώστε να μπορούν να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της, μαθαίνοντας παράλληλα βήματα και κινήσεις μέσα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές χορογραφίες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύεται στο Authentic Jazz Dance, είναι η προσωπικότητα και η μοναδικότητα του κάθε χορευτή. Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης και γι’ αυτό ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος να εκφραστεί, χωρίς να περιορίζεται σε συγκεκριμένες κινήσεις. Σύμφωνα με τον Pepsi Bethel, σπουδαίο χορευτή της εποχής: «… ο χορός χωρίς ρυθμό δεν είναι τίποτα. Ο ρυθμός είναι πιο σημαντικός από τις κινήσεις του κάθε χορευτή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να κινείται κάνεις στο Authentic Jazz Dance, αλλά θα πρέπει να δίνεται έμφαση στο ρυθμό.»

Δείτε στο Gallery βίντεο με τους μαθητές μας, σε χορογραφίες των Rhythm Hoppers.

*Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα μαθημάτων που προσφέρει η σχολή μας.

*Όλα τα μαθήματα των Rhythm Hoppers γίνονται στο Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

FISH TAILS

Δευτέρα 20.30-21.45, Παρασκευή 18.45-20.00

Πρόκειται για ένα τμήμα Authentic Jazz Dance για όσους έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στο χορό αυτό.

Στο μάθημα, θα μάθουμε βασικά jazz steps, θα μιλήσουμε για το groove / το feeling του swing και θα μάθουμε πώς μπορούμε να αυτοσχεδιάζουμε στο άκουσμα swing μουσικής.

APPLEJACKS

Σάββατο 17.45 – 19.00

Το τμήμα απευθύνεται σε χορευτές που έχουν μικρή εμπειρία στον χορό αυτό, γνωρίζουν κάποια βασικά jazz steps και έχουν ξεκινήσει να αυτοσχεδιάζουν. 

Στο μάθημα:

BOOGIE DROPS

Authentic Jazz Dance & Charleston Improvers  Σάββατο 17.45 – 19.00

Το τμήμα απευθύνεται σε χορευτές που έχουν εμπειρία στον χορό αυτό, γνωρίζουν τα βασικά jazz steps και έχουν κάποια εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό.

Στο μάθημα:

COOL BREEZE

 Τετάρτη 19.15 – 20.30

Το τμήμα απευθύνεται σε χορευτές που γνωρίζουν τα βασικά jazz steps, νιώθουν άνετα με τον jazz αυτοσχεδιασμό και θα ήθελαν να αρχίσουν να δουλεύουν πιο πολύπλοκα βήματα και γρήγορα τέμπο. 

HIGH KICKS

Παρασκευή 20.00 – 21.15

Το τμήμα απευθύνεται σε χορευτές με εμπειρία.

Πρόκειται για ένα μάθημα που εστιάζει στον αυτοσχεδιασμό. Με αφετηρία την jazz μουσική, θα εξερευνήσουμε τον προσωπικό τρόπο έκφρασης. Θα δουλέψουμε νέα βήματα και ασκήσεις, που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τη μουσική και να εξελίξουμε τον χορό μας. 

Videos

Theme Classes

AFRO Fitness με τις Bantu Dancers!

Σάββατο 16.30-17.45

AFROFitness με τις Bantu Dancers (Grace Nwoke & Jessica Anosike)

To AFROfitness είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει παραδοσιακές αφρικανικές χορευτικές κινήσεις έντασης και διάρκειας με σύγχρονες χορευτικές εκφράσεις αναπτύσσοντας ρευστότητα, μεγαλύτερο εύρος κίνησης καθώς και μια πιο πλούσια και αυθεντική κίνηση. Μέσα από το AFROfitness εξερευνώνται διαφορετικές χορευτικές εκφράσεις εμπνευσμένες από αφρικανικές παραδόσεις και είναι μια εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, τη βελτίωση και την οικοδόμηση της αντοχής και του σωματικού συντονισμού.

Το μάθημα γίνεται ενσωματώνοντας το Afro Dance στυλ στην κίνησης μας και για τον λόγο αυτό, ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον ρυθμό. Η καρδιά και οι πνεύμονες αναπτύσσουν ευελιξία και αντοχή, εκπαιδεύονται οι ενεργητικοί μύες και φυσικά οι μελωδίες από την Afrobeat μουσική δημιουργούν μια πολύ ζωντανή και ευχάριστη διάθεση.

Το μάθημα ξεκινάει με προθέρμανση που περιλαμβάνει διάφορα αφρικάνικα χορευτικά μοτίβα κινήσεων από διάφορες παραδόσεις, ακολουθούμενη από μια φράση χορού, που συνδέει τα στοιχεία που έχουν διδαχθεί κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης μέσω της επανάληψης. Στην συνέχεια εισάγονται κάποια βασικά βήματα που χτίζονται σε ταχύτητα ή πολυπλοκότητα, τα οποία στοχεύουν στην εκγύμναση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων και πάνω σε αυτό θα βασιστούν οι δυο τελικές χορογραφίες.

Στο τέλος του μαθήματος ακολουθείται αποθεραπεία.

Τι είναι τα Afrobeat και τα Afrobeat Dances ή Afro Dance;
Το Afrobeat είναι ένα είδος μουσικής της Νιγηρίας που περιλαμβάνει τον συνδυασμό μουσικών στυλ της Δυτικής Αφρικής και αμερικανικών επιρροών funk, jazz και soul, με έμφαση στα φωνητικά, τους πολύπλοκους διασταυρούμενους ρυθμούς και τα κρουστά.
Το Afro Dance ή Afrobeat Dance είναι το ίδιο πράγμα, είναι ένα ποικιλόμορφο στυλ που προέρχεται κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, αποτελεί εξέλιξη των παραδοσιακών αφρικανικών χορευτικών στυλ μετά τη δημιουργία της μουσικής Afrobeat. Αυτό το ύφος χορού ήρθε στο προσκήνιο τη δεκαετία του ’70. Προέρχεται κατευθείαν από τους δημοφιλείς χορούς του δρόμου στην Αφρική, όπως το Kuduro, το Azonto, το Soukous και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα διαφορετικά είδη είναι συνήθως εμπνευσμένα από τις τοπικές φυλετικές χορευτικές εκφράσεις που μεταμορφώθηκαν με την πάροδο του χρόνου σε σύγχρονες χορευτικές κινήσεις που δημιουργήθηκαν σε χώρους διασκέδασης όπως τα πάρτι και τα τοπικά clubs.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας! Σε αυτό το διασκεδαστικό πολιτιστικό ταξίδι, γεμάτο ενέργεια μέσα από ρυθμικές κινήσεις του σώματος.

*Το μάθημα απευθύνεται σε όλ@ (ακόμη και σε άτομα χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία) που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την χορευτική τους έκφραση, καθώς και σε όσα άτομα επιθυμούν να γεμίσουν θετική ενέργεια, να χαλαρώσουν ή να γνωρίσουν τον αφρικάνικο πολιτισμό του μέσω του χορού και της μουσικής.

Θα χρειαστεί να φοράτε άνετα ρούχα. 🙂

Oι BANTU Dancers (Jessica Anosike & Grace Nwoke)

Είναι μια χορευτική ομάδα που αποτελείται από νέους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα αλλά με καταγωγή από την Αφρική. Για περισσότερα από 7 χρόνια, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμού, Ανάσα, ερευνούμε τους χορούς της Δυτικής Αφρικής και μαθαίνουμε για τις χορευτικές παραδόσεις της και ενσωματώνουμε όλα αυτά με την καθημερινή ζωή και τις εμπειρίες που αντιμετωπίζουμε μέρος της αφρικανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Η ομάδα συνδυάζει σύγχρονες αφρικάνικες κινήσεις με παραδοσιακές κινήσεις , χορεύοντας σε σύγχρονους αλλά και παραδοσιακούς ρυθμούς με την συνοδεία κρουστών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τα μαθήματα μας γίνονται στο στούντιο μας (Ευρυμέδοντος 7A, Κεραμεικός). Για τη συμμετοχή σας σε κάποιο τμήμα, είναι απαραίτητη η εγγραφή στις φόρμες που θα αναρτήσουμε.

✔️Τα μαθήματα αρχαρίων θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 25/09

✔️Τα υπόλοιπα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 11/09

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας email στο info@rhythmhoppers.com.