ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣLindy Hop

Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 στη Νέα Υόρκη, με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Παρότι γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του τη ρυθμικότητα, το Lindy Hop δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Γι’ αυτόν το λόγο, αν και συγκεκριμένες 6-count και 8-count κινήσεις επαναλαμβάνονται συχνά, ο κάθε χορός μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητα των χορευτών.

Μέχρι το 1950 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock ‘n Roll. Όμως ο χορός αυτός ξαναεμφανίστηκε δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Δείτε στο Gallery βίντεο με τους μαθητές μας, σε χορογραφίες των Rhythm Hoppers.

*Προσφέρουμε εβδομαδιαία μαθήματα Lindy Hop σε διάφορα επίπεδα. Αν έχετε ήδη κάνει κάποια μαθήματα, επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε ποιο τμήμα θα σας ταίριαζε καλύτερα.

*Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα μαθημάτων που προσφέρει η σχολή μας.

*Όλα τα μαθήματα των Rhythm Hoppers γίνονται στο Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ LINDY HOP ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Αν θέλετε να συμμετέχετε στα επόμενα τμήματα αρχαρίων, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Videos

Authentic Jazz Dance

Το Authentic Jazz Dance είναι ένας χορός που αναπτύχθηκε στις δεκατίες 1930-40 παράλληλα με τη Jazz μουσική. Έχει τις ρίζες του στην Αφροαμερικάνικη κουλτούρα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η ρυθμικότητα.

Στο πλάισιο του μαθήματος Authentic Jazz, διδάσκουμε και άλλους χορούς που αναπτύχθηκαν εκείνη την εποχή, όπως το Charleston που εμφανίστηκε τη δεκαετία 1920, το Blues και το Black Bottom, που αποτελεί επίσης προγενέστερο χορό και από πολλούς θεωρείται μέρος του. Σκοπός μας είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Swing Jazz μουσική, ώστε να μπορούν να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της, μαθαίνοντας παράλληλα βήματα και κινήσεις μέσα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές χορογραφίες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύεται στο Authentic Jazz Dance, είναι η προσωπικότητα και η μοναδικότητα του κάθε χορευτή. Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης και γι’ αυτό ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος να εκφραστεί, χωρίς να περιορίζεται σε συγκεκριμένες κινήσεις. Σύμφωνα με τον Pepsi Bethel, σπουδαίο χορευτή της εποχής: «… ο χορός χωρίς ρυθμό δεν είναι τίποτα. Ο ρυθμός είναι πιο σημαντικός από τις κινήσεις του κάθε χορευτή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να κινείται κάνεις στο Authentic Jazz Dance, αλλά θα πρέπει να δίνεται έμφαση στο ρυθμό.»

Δείτε στο Gallery βίντεο με τους μαθητές μας, σε χορογραφίες των Rhythm Hoppers.

*Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα μαθημάτων που προσφέρει η σχολή μας.

*Όλα τα μαθήματα των Rhythm Hoppers γίνονται στο Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ AUTHENTIC JAZZ DANCE

Authentic Jazz Dance για Beginners: Δηλώστε συμμετοχή εδώ!
Authentic Jazz Dance / Routines inspired by old clips: Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

Videos

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Τα μαθήματα στo studio μας αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19. Όλα τα μαθήματά μας πραγματοποιούνται online μέσω Zoom. Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων γίνεται ως εξής:

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, στείλτε μας email στο info@rhythmhoppers.com.