Rhythm Hoppers

Η Βάσια Παναγιώτου και ο Αυγουστίνος Τραν είναι δυο καταξιωμένοι χορευτές και δάσκαλοι με παρουσία τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή σκηνή Swing χορών. Μπήκαν ενεργά στον κόσμο των Swing χορών το 2009 και από πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ, να παρουσιάζουν χορογραφίες και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, κατακτώντας πολλές διακρίσεις.

Το 2013 ίδρυσαν τη σχολή Rhythm Hoppers, μία ομάδα αυθεντικών Swing χορών με έδρα την Αθήνα και ξεκίνησαν να διδάσκουν Lindy Hop, Authentic Jazz και Charleston σε εβδομαδιαία τμήματα. Το έργο και ο σκοπός της σχολής αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από το κοινό με αποτέλεσμα τα μέλη να πολλαπλασιάζονται συνεχώς, και η ομάδα να γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερη.

Το 2017 αναγνωρίζοντας το ταλέντο, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τριών νέων χορευτών, κάλεσαν την Πετρίνα Κουμαριανού, τη Βασιλική Παπαδοπούλου και τον Αλέξανδρο Βελέντζα να μπουν στη διδακτική ομάδα. Τα νέα αυτά μέλη είναι καταξιωμένοι χορευτές με διεθνή αναγνώριση και πολλές διακρίσεις.

Παράλληλα με τη διδασκαλία, η ομάδα αφιερώνει πολύ χρόνο σε χορογραφίες, παραστάσεις και στην προπόνηση νεότερων και ταλαντούχων μελών. Από το 2015, η ομάδα προπονεί δυο performances troupes, τους Rhythm Hoppers performers και το Rhythm Hoppers Chorus Line. Οι ομάδες προπονούνται σε εβδομαδιαία βάση με στόχο την προσωπική και την ομαδική εξέλιξη, καθώς και την παρουσίαση χορογραφιών. Συγκεκριμένα, το Rhythm Hoppers Chorus Line έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη διεθνή επιτυχία κατακτώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό Swing χορών Savoy Cup στο Montpellier το 2019 και το 2018 αντίστοιχα.

Η ομάδα των Rhythm Hoppers έχει στόχο τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών οργανώνοντας, πέρα από τα προγραμματισμένα μαθήματα, εβδομαδιαία parties, σεμινάρια, το διεθνές φεστιβάλ Athens Rhythm Hop, και την εκδήλωση Graduation Swing Party στο τέλος κάθε χορευτικής σεζόν, στο οποίο δάσκαλοι και χορευτές όλων των επιπέδων παρουσιάζουν χορογραφίες.

Στη διδασκαλία τους, οι Rhythm Hoppers δίνουν πάντα έμφαση στο ρυθμό, στην αυθεντικότητα του χορού και τη σχέση του με τη Swing μουσική. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να αυτοσχεδιάζουν και να βλέπουν τον χορό περισσότερο ως μέσο έκφρασης παρά ως εκτέλεση μιας συγκεκριμένης κινησιολογίας. Από τα μαθήματά τους δεν λείπει ποτέ το χιούμορ, καθώς πιστεύουν ότι η δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος βοηθά τους μαθητές να νιώθουν άνετα και δημιουργικά, να εκφράζονται μέσω της κίνησης και να συνδέονται με τους παρτενέρ τους και τη μουσική.

Όλα τα μαθήματα των Rhythm Hoppers γίνονται στο στούντιό τους, Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός.ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Βάσια Παναγιώτου χορεύει, διδάσκει και χορογραφεί Lindy Hop και Authentic Jazz στους Rhythm Hoppers.
Δίνοντας έμφαση πάντα στην αυθεντικότητα των Swing χορών, μελετά την ιστορία της jazz κουλτούρας, την κληρονομιά των χορευτών του Harlem των δεκαετιών ’30 και ’40 και την παράδοση των γυναικείων performance troupes των night clubs της εποχής (όπως το Cotton Club και το Apollo theatre).
Το 2015 δημιούργησε στην Αθήνα το Rhythm Hoppers Chorus Line, ένα γυναικείο vintage performance troupe και το 2016 δημιούργησε μαζί με τον Αυγουστίνο Τραν τους Rhythm Hoppers performers.
Εκτός Ελλάδας διδάσκει, διαγωνίζεται, κάνει performances και συνεργάζεται με πολύ καταξιωμένους χορευτές του χώρου, όπως η Marie N’Diaye και ο Felipe Braga.
Εκτός από τους Swing χορούς, μελετάει jazz μουσική και Rhythm Tap με την καθοδήγηση του Θάνου Δασκαλόπουλου και συμμετέχει στα μουσικά σύνολα jazz αυτοσχεδιασμού του Αντρέα Παπαγιαννακόπουλου.
Διακρίσεις:
1η θέση στο Swingala 2019 Mix & Match comp (September 2019)
1η θέση στο Swingala 2019 Solo Jazz comp (September 2019)
2η θέση Savoy Cup 2019 με το Rhythm Hoppers Chorus Line (April 2019)
1η θέση στο Swingala 2018 Jack n’ Jill comp (September 2018)
1η θέση στο Swingala 2018 Solo Jazz comp (September 2018)
2η θέση στο Vienna Honey Swing Strictly comp (September 2018)
3η θέση στο Swim Out Costa Brava Solo Jazz comp (September 2018)
2η θέση στο International Lindy Hop Championships Solo team comp (August 2018)
2η θέση στο International Lindy Hop Championships Lindy Hop team comp (August 2018)
3η θέση στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill comp με τον Tadas Vasiliauskas (June 2018)
3η θέση στο Smokey Feet 2018 Strictly comp με τον Alexey Kazennov (March 2018)
2η θέση στο Savoy Cup 2018, Team division με την ομάδα Mind The Beat (April 2018)
3η θέση στο Savoy Cup 2018 με το Rhythm Hoppers Chorus Line (April 2018)
2η θέστη στο Swinging Under Moon J&J competition (December 2017)
3η θέση στο Stomp your Feet Solo Jazz comp (November 2017)
4η θέση Lindy Shock Invitational Jack & Jill (October 2017)
1η θέση στο Swingala Jack n’ Jill comp (September 2017)
2η θέστη στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill comp (June 2017)
3η θέση στο Harlem 2017 Ultimate Best Dancers competition
3η θέση στο Advanced Strictly στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Savoy Cup με τον Alexey Kazennov (March 2017)
1η θέση στο HDC Lindy Hop Strictly comp με τον Alexey Kazennov (July 2016)
1η θέση στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill comp (May 2016)
2η θέση στο Prague Swing Festival Jack n’ Jill comp με τον Florian Klein (April 2015)

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΤΡΑΝ

Ο Αυγουστίνος Τραν είναι δάσκαλος και χορογράφος στους Rhythm Hoppers.

Πάντα με μια καλή δόση χιούμορ, στην τάξη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα, ώστε όλοι οι μαθητές να νιώθουν άνετα να φέρουν τις δικές του ιδέες και να πειραματιστούν με νέους ρυθμούς και βήματα. Πιστεύει ότι οι Swing χοροί είναι μέσο έκφρασης και πάντα ενθαρρύνει τον αυτοσχεδιασμό και τη μοναδικότητα του κάθε χορευτή.

Πολύ συχνά, ταξιδεύει στο εξωτερικό για να συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ, όπου κάποιες φορές διδάσκει μαζί με την παρτενέρ του Βάσια Παναγιώτου (Sofia Swing Festival 2016) ή διαγωνίζεται (φιναλίστ στο Sofia Swing Festival Advanced Jack n’ Jill competition 2016 – HDC Lindy Hop Strictly comp 2016).

Στα Swing Parties της πόλης θα τον βρείτε να χορεύει ασταμάτητα.

Διακρίσεις:
3η θέση Swingala 2018 Jack n’ Jill comp (September 2018)
Finalist HDC 2018 strictly comp (July 2018)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βασιλική ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τον κλασικό χορό για 7 χρόνια και έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη χορού, όπως Σύγχρονο και Latin. Το 2013 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Lindy Hop και το Authentic Jazz, τα οποία τη μάγεψαν με την ενέργεια και τη δημιουργικότητα που τα χαρακτηρίζει. Έκτοτε χορεύει συστηματικά έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σπουδαίους δασκάλους απ’ όλο τον κόσμο. Οι Jazz χοροί της αποπνέουν κέφι, ενέργεια, ελευθερία, αποτελούν γι’αυτήν τρόπο έκφρασης, πηγή έμπνευσης!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ

Ο Αλέξανδρος ήρθε σε επαφή από πολύ μικρός με τα ακούσματα της rock ‘n’ roll και swing μουσικής και σε ηλικία 16 ετών ανακάλυψε πως οι αγαπημένες του μουσικές μπορούν να εκφραστούν και με χορό. Η ενασχόληση του με τον χορό ξεκίνησε παρακολουθώντας αρχικά μαθήματα rock ‘n’ roll. Λίγο αργότερα γνώρισε και άμεσα εθίστηκε στο lindy hop και έκτοτε παρακολουθεί σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό λαμβάνοντας συμμετοχή σε διαγωνισμούς με διακρίσεις όπως την 3η θέση στο advanced Jack n Jill του SSDF 2017 στη Σόφια.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ

Η Πετρίνα είχε την τύχη να γνωρίσει τους Swing χορούς το 2012 στη σχολή “Big Mama Swing” στην Μαδρίτη από τους διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους Alba Mengual και Gastón Fernández. Αμέσως λάτρεψε τη χαρά του Lindy Hop κι εντυπωσιάστηκε από τη ρυθμικότητα του Solo Jazz. Γρήγορα γοητεύτηκε από την κομψότητα του Balboa και μετέπειτα την συγκίνησε ο συναισθηματικός κι εκφραστικός πλούτος του Blues. Το 2015 ξεκίνησε να διδάσκει Lindy Hop και Solo Jazz στη σχολή “Big Mama Swing” και μέχρι και το 2017 δίδαξε σεμιναριακά μαθήματα Blues, Balboa, Lindy Hop και Solo Jazz σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας, ενώ παράλληλα πήρε μέρος σε πολυάριθμες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διεθνούς φήμης (Mad Sax Big Band Concert Madrid 2017, Savoy Cup 2017, Tap Residency 2016, Happy Stomp 2016, κ.ά.). Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2017 ξεκίνησε να διδάσκει Lindy Hop στη σχολή “Rhythm Hoppers” κι ενσωματώθηκε στην ομάδα “Rhythm Hoppers Chorus Line” της Βάσιας Παναγιώτου. Η μεγαλύτερη πηγή χαράς για την Πετρίνα είναι να μοιράζεται την αγάπη της και
τον ενθουσιασμό της για το χορό, την ιστορία του και την μουσική του. Θα την βρείτε να παίζει μουσική σε πάρτυ της Αθηναϊκής Swing σκηνής, να χορεύει με ενέργεια και να διδάσκει δίνοντας έμφαση στην αντίληψη του σώματος βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της από το κλασικό μπαλέτο και το stretching. Πολύ συχνά συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ χορού στα οποία διαγωνίζεται και συνεχίζει να εμβαθύνει τις γνώσεις της σε όλα τα είδη swing χορών.