ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

Η Μαρία χορεύει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Στα 3 της χρόνια μπήκε στην πρώτη της αίθουσα χορού, ξεκινώντας τα μαθήματα κλασικού μπαλέτου. Μεγαλώνοντας διεύρυνε τη χορευτική της παιδεία, λαμβάνοντας εντατικά μαθήματα σύγχρονου χορού, hip hop, παραδοσιακών χορών κ.ά. Παράλληλα, έλαβε μέρος σε δεκάδες χορευτικές παραστάσεις και σε πολλά σεμινάρια χορού από διακεκριμένους δασκάλους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για 4 χρόνια συμμετείχε σε μαθήματα και παρουσιάσεις του θεατρικού εργαστηρίου του Εθνικού Θεάτρου, όπου εκπαιδεύτηκε στο σωματικό θέατρο. Το 2015 πέρασε στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και φοίτησε για 3 χρόνια στα επαγγελματικά τμήματα για Δασκάλους και Χορευτές Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Νίκη Κονταξάκη” .

Το 2014 την κέρδισε ο ξεχωριστός κόσμος του Lindy Hop και έτσι ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια Swing χορών, με τη Βάσια Παναγιώτου, τον Αυγουστίνο Τραν και πολλούς διεθνείς δασκάλους. Είναι μέλος των Rhythm Hoppers και της ομάδα των Performers και του Chorus Line της σχολής. Ταξιδεύει συχνά σε Swing φεστιβάλ στο εξωτερικό, όπου συμμετέχει σε performances και διαγωνισμούς.

Προπονείται εντατικά στο Lindy Hop, στο Authentic Jazz και στο Tap Dance και συνδυάζει τις ακαδημαϊκές της σπουδές στον Πολιτισμό, με την εμπειρία της στη διδασκαλία παιδιών και ενηλίκων, προσεγγίζοντας πολύπλευρα την Τέχνη. Επιδιώκει συνεχώς να εκπαιδεύεται και να εξελίσσει την χορευτική της τεχνική αλλά και τις θεωρητικές της γνώσεις σε σχέση με την ιστορία και την κουλτούρα των αφροαμερικάνικων χορών, πάντα με σεβασμό προς τις ρίζες του. Αγαπά το να επικοινωνεί και να εκφράζεται μέσω του social dancing και να μοιράζεται έμπνευση και χαμόγελα με όλους τους χορευτές στο dance floor!