ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Ο Γιάννης από μικρός ασχολήθηκε και πειραματήστηκε με διάφορα είδη χορού. Ωστόσο, το 2014 είχε την τύχη να βρεθεί στο πρώτο του social πάρτυ Lindy Hop , όπου τον συνεπήρε ο αυθορμητισμός κι η δημιουργικότητα του συγκεκριμένου χορού. Αμέσως ξεκίνησε μαθήματα κι από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να χορεύει και να παίρνει μέρος σε σεμινάρια σπουδαίων δασκάλων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2016 είναι μέλος των Rhythm Hoppers, της ομάδας των Performers και της νεοσύστατης ομάδας Dukes of Rhythm της σχολής. Συμμετέχει τακτικά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ Swing χορών στο εξωτερικό, ως χορευτής, performer και διαγωνιζόμενος. Το 2020 είχε την πρώτη του εμπειρία ως δάσκαλος, κατά τη διάρκεια Erasmus+ προγράμματος στη Σλοβενία, για την εκμάθηση Swing χορών σε εφήβους.

Ο Γιάννης προπονείται σε εβδομαδιαία βάση στο Lindy Hop, το Authentic Jazz και το Tap Dance. Στόχος του είναι να συνεισφέρει ως δάσκαλος και ως χορευτής στο να μπορούν όλα τα μέλη της τοπικής και διεθνούς Swing κοινότητας να βρουν το προσωπικό στυλ χορού που τους ταιριάζει και να νιώθουν ασφάλεια και ελευθερία να εκφράζονται στην αίθουσα χορού και στα social dancing events.

Τον χορό του χαρακτηρίζει η ελευθερία κινήσεων, ο αυτοσχεδιασμός, αλλά και το παιχνίδι και η χιουμοριστική διάθεση με τις-τους partners του.