ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ

Ο Αλέξανδρος ήρθε σε επαφή από πολύ μικρός με τα ακούσματα της Rock ‘n’ Roll και Swing μουσικής. Στα 16 του ανακάλυψε πως οι αγαπημένες του μουσικές μπορούν να εκφραστούν και μέσω της κίνησης και έτσι μπήκε ο χορός στη ζωή του. Αρχικά ξεκίνησε με μαθήματα Rock ‘n’ Roll, αλλά λίγο αργότερα γνώρισε και αμέσως εθίστηκε στο Lindy Hop αλλά και στο Solo Jazz. Παρακολούθησε πολλά μαθήματα και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, από κορυφαίους δασκάλους του είδους.

Το χορευτικό του ταλέντο, η αγάπη του για τους Jazz χορούς, αλλά και η εντατική του ενασχόληση, μοιραία τον οδήγησαν σύντομα στη διδασκαλία. Ο Αλέξανδρος διδάσκει Lindy Hop και Authentic Jazz από το 2016, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Από το 2018 είναι μέλος της χορευτικής και διδακτικής ομάδας των Rhythm Hoppers, ενώ πρόσφατα δημιούργησε τους “Dukes of Rhythm”, το πρώτο ανδρικό performance troup της σχολής, το οποίο συντονίζει και χορογραφεί.

Ο Αλέξανδρος ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για να διδάξει, να παρουσιάσει χορογραφίες και να διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ, κλέβοντας τις εντυπώσεις και λαμβάνοντας πολυάριθμες διακρίσεις. Δε σταματά να προπονείται και να εξελίσσει τον χορό του, δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη. Ξεχωρίζει για τη ρυθμικότητα και την ποιότητα της κίνησής του και του γεμάτους ενέργεια χορούς του στα social parties, όπου θα τον βρείτε να χορεύει μέχρι τελικής πτώσης!